maanantai 31. elokuuta 2009

koulua ja golfia

Nyt on taas kerennyt tapahtua kaikenlaista viime merkinnan jalkeen, joten teen parhaani, etta muistan kaiken oleellisen.

Viikon olen jo koulussa kaynyt ja edelleen tykkaan kovasti. On ne ihmiset niin erilaisia taalla. Hei Suomi - alkaa angstatko, ei se ketaan satuta jos ootte ilosia ja ystavallisia :D Taalla on ihan yleista moikata, vaikka ei tuntiskaan. On ihan yleista tulla sanomaan kenelle tahansa, etta tykkaan sun paidasta tai sulla on kivasti hiukset tanaan.
Oppitunnit edelleen helppoja, eika niilla tehda oikeastaan yhtaan mitaan. Eipa se mua haittaa. On meilla monella tunnilla ollut pistokoe opettajan jarjestyssaannoista :D Tyyliin: "mainitse 2 tunneilla tarvittavaa valinetta" tai "edellytetaanko sinulta vastuullisuutta oppitunneilla?"

Perjantaina meilla oli ensimmainen jalkapallo-ottelu Denver citya vastaan. Havittiin 0-21 :) Mutta mitas pienista, kivaa oli katsoa ja kannustaa. Perjantai paivan koko koulu ja kaupunki oli ihan sekaisin. Jalkapallo todellakin on iso juttu taalla ja illan pelia odotetaan aina kuin kuuta nousevaa.



Lauantaina sain nukkua piiiiiiitkaan <3 Paivalla katselin vain telkkaria ja surffailin eri kanavilla (joita loytyy muuten n. 50kpl). Iltapaivalla olin tytsykoitten kanssa Skypessa =) Hahha, saivat puhua hostiskan kanssa. Dad esitteli suomenkielen taitojaan! Illemmalla mentiin Sky vuelle, joka on siis drive-in leffateatteri. Katsottiin Final Destination ja timetraveler's wife. Ensimmainen leffa oli sanoisinko outo. Yllattavan hyva, mutta outo. Paat irtoili ja veri lensi.
Timetraveler's wife oli ihana! Paras leffa jonka olen nahnyt vahaan aikaan. Kaykaa ihmeessa katsomassa, sitten kun se tulee Suomeen! Vai onko se tullut jo?

Tanaan aamulla kirkkoon (syomaan). Taalla on aina lapsille sellainen vahan niinku pyhakoulun tapainen samaan aikaan, niin kavin sitten siella, koska mun hostvanhemmat piti sen tana sunnuntaina. Siella vaan puhuttiin ihmeista ja sain esittaa halvaantunutta, joka sai kavelykyvyn takaisin. Lopuksi vaan laulettiin elainlaulu.
Heti taman jalkeen oli kirkon jarjestama "back to school" BBQ -juhla koululaisille. Kavaisin sitten siella akkia, ei ollut paljoa aikaa, KOSKA tadah - lahdin golffaamaan.
Tanaan oli jonkinnakoinen turnaus menossa, joten kavin ensin katsomassa sen. Ajelin siella pelaajien kanssa niilla golfautoilla ja katoin viisaan nakosena ku ne pelasi. Kun turnaus oli pelattu loppuun, paasin ite pelaamaan. Huomatkaa, etta pelasin ensimmaista kertaa elamassani. Yksi turnauksen pelaajista opetti mua. Ja uskokaa tai alkaa - olin tosi hyva! Se oli ihan ihmeissaan, etta en oo muka ikina ennen pelannut. Sanoi, etta jos se opettais mua 3kk ajan, niin musta tulis HYVA, siis tosi hyva. Golf oli aivan sairaan kivaa, oisin voinut pelata koko illan! Ei vitsi, millonkohan sita paasis seuraavan kerran pelaamaan :) Koululla ois tyttojen golfjoukkue, mutta mulla on lukujarjestys aika taynna, niin en tieda, etta onko tilaa sille enaa. Koska haluan todellakin pelata myos softballia. Mutta onneksi tuo golfkentta on ihan tuossa vieressa, niin paasee varmaan aika usein pelaamaan.

Ensi viikko koulussa on Spirit week. Eli nostatetaan yhteishenkea koko viikon, joka paiva on erilainen teema pukeutumispaiva.
Maanantai: Crazy hat -day
Tiistai: Crazy hair -day
Keskiviikko: Jersey day (ala kysy..)
Torstai: Muotia 50-80 luvuilta
Perjantai: Mustaa ja kultaa (koulun varit)

Perjantaina on sitten homecoming :) En ollut ehdokkaana homecoming queeniksi.. :D

Saana

keskiviikko 26. elokuuta 2009

tuesdayyyyyyyyyyyyyyy

Oon unohtanu laittaa teille kuvia tasta talosta, joten tassa ois:





Toinen paiva koulussa meni hyvin. Sain innokkaan kaverin, joka haluaa kuulemma olla mun paras kaveri koko loppuelamansa ja muuttaa Suomeen asumaan mun kanssa :) heh, nice. Muutenki sain melko paljon uusia kavereita! Ja softball team vaikuttaa tosi kivalta, meita on vaan 9. Se hyva puoli siina on, etta paasee kunnolla pelaamaan ja tutustuu paremmin kaikkiin joukkuelaisiin. En paassyt tanaan viela treenaamaan, pitaa ensin saada laakarintodistus, etta oon ihan okei ja voin pelata :D huomenna paasen!

Tunneilla ei tehda mitaan. Kaikki on kuin hidastetusta elokuvasta. Economics tunnilla opettaja sai juuri ja juuri jaettua kirjat meille. Ei muuta. Siina meni 45minuuttia :D Espanjan tunnilla jopa tehtiin jotain. Ei nyt kylla muistu opit mieleen, mutta opeteltiin sanomaan tyyliin: "hyvaa huomenta, minun nimeni on.. , mita kuuluu?"

Yksi poika luuli eilen, etta Eurooppa on yksi USA:n osavaltioista. Ah, alykkyys oikein huipussaan. Tanaan sellainen max. 13v poika sai tietaa, etta olen Suomesta ja tuli selittamaan joistain suomalaisista aseista, mita kaytetaan wrestlingissa. Hienoa.

Sain asken lihapullia !

Saana

tiistai 25. elokuuta 2009

high school !

Tanaan oli ensimmainen koulupaiva. Aamulla vahan janskatti, mutta se meni nopeesti ohi ku paasi koululle. Kaikki oli niiiin mukavia!

Koulupaiva alkoi klo 8.30. Se hetki ku kavelin koulun parkkipaikalta paaoville, oli kuin suoraan elokuvista. Tiedattehan ne jenkkielokuvat, jossa kouluun tulee uusi oppilas? Kaikki hidastuu ja ihmisten liikkeet pysahtyy ja paat kaantyy. Ensin olin vahan epailevainen, etta mita tasta paivasta oikein tulee.

Tanaan tunneilla ei tehty MITAAN, korkeintaan taytettiin lappu "getting to know you", tuli mieleen ystavakirjat. Tunnit ovat 45min ja valitunnit 4min. Yritappa siina sitten uudessa koulussa loytaa 4minuutissa luokkaan, joka on toisella puolella koulua. Onneksi koulu ei ole niin iso, etta siella voisi pahasti eksya. Kaikki olivat kylla tosi avuliaita, jos oli luokka hukassa. Loysin mun lokeron, mutta paatin, etta jatan suosiolla sen avaamisen huomiseen. Tiedattehan ne lukot? Numerokoodit: 2 oikealle, 5 vasemmalle etc etc.

Paivat on jaettu kahdeksaan periodiin. Mun lukujarjestys:

1st U.S history
2nd Algebra 2
3rd Physics 1
4th Communication
(Vaihdoin taman sellaiseen, missa on kaikkea kodinhoitoon ja talouteen ja koristeluun liittyvaa :D)
5th Spanish 1
LUNCH 45min
6th Economics
7th English 4

8th Athletics (SOFTBALL!)

Lukujarjestys on sama joka paiva, eli tuossa jarjestyksessa menevat oppitunnit. Eli softball treenitkin on joka paiva. Syksy on kuulemma suurimmaksi osaksi juoksua.

Oon aika ylpee itestani, muistan jopa 4 ihmisen nimen. Niin paljon uusia kasvoja, mutta nimet ei meinaa mitenkaan jaada paahan..

Lounaaksi oli juustohampurilainen ja ranskalaiset.. Taidan kohta alkaa ottamaan omat evaat mukaan kouluun. Ja ei - ruokalassa ei ollut pelottavaa "cheerleaderit, urheilijat, nortit" -jakoa. Kylla siella kaikki ihan sulassa sovussa istuivat samoissa poydissa :)

Musta tuntuu, etta kokeet tulee olemaan aika helppoja. Lahes joka tunnilla sanottiin, etta kokeessa saa olla joko muistiinpanot tai pieni indexcard taynna muistiinpanoja. Hmm, sopii mulle! Lisaksi taalla on tosi helppo saada lisapisteita, jotka nostavat reilusti keskiarvoa. Jos tuot laput ajoissa - 100pistetta. Jos tuot luokkahuoneeseen nenaliinoja, kasidesia, muistiinpanokortteja yms. mita siella nyt tarvitaankaan - 100 pistetta. Tamahan siis johtuu siita, kun koululla ei ole varaa ostaa jokaiseen luokkahuoneeseen tarpeeksi kaikkea. Ei taa koulu siis todellakaan mikaan spurkuluola ole, mutta silti :-D

Tanaan oli illalla avoimet ovet oppilaille ja vanhemmille. Kaikki opettajat olivat siella ja yllatys yllatys, jos kavit ilmoittautumassa heille - 100 pistetta. Tama koulusysteemi on taalla jotain niin erilaista kuin Suomessa. Opettajat ja oppilaat ovat enemmankin kavereita taalla ja niitten kanssa voi jutella kaikesta ihan yleisestakin. Avoimissa ovissakin syotiin vaan hodareita ja sipseja yhdessa. Ja kotitalousopettaja kysyi, etta onkos mulla facebookkia, etta voidaan olla kavereita.

Huomenna uudestaan, jee! Siis tama koulu taalla on jotain sellaista mita ei oikein voi edes selittaa, se pitaa kokea.

Perjantaina ensimmainen football game, go tornadoes !

Saana

p.s seniori :p

torstai 20. elokuuta 2009

reissussa

Voi etta, eihan taalla kerkea edes blogiin kirjoittamaan, kun on niin paljon tekemista. Viime merkinnan jalkeen olen kerennyt kayda katsomassa tahdenlentoja, olla reissussa melkeinpa 6 paivaa, tayttaa 17, kayda tutustumassa kouluun ja paljon muuta. Olen ollut taalla vasta 2vko, en voi uskoa! Tuntuu kuin olisin aina asunut taalla. Paivat kuluvat niin nopeasti! Kuvia en hirveasti lataa tanne blogiin, vain muutamia. Tama bloggerin kuvanlataussysteemi sucks..
Torstaina iltapaivalla lahdettiin perheen kanssa 5 paivaksi reissaamaan New Mexicoon, Coloradoon ja Utahiin. Kilometreja kertyi matkan aikana sellaiset 4000. Torstai kului autossa istuen melkeinpa kokonaan. Perjantai aamuna herattiin aikaisin ja mentiin koskenlaskuun 3 tunniksi rankkasateessa. Oli aivan mahtavaa, haluan uudestaanuudestaan ! Puolenpaivan aikoihin lahdettiin jatkamaan matkaa, litimarkina. Pysahdyttiin nopeasti vaihtamassa vaatteet ja ajettiin Coloradon lapi Utahiin yoksi (ihan rajalle).
Lauantai aamuna herattiin siis Utahista ja mentiin Hovenweep national monumentille, jossa on pienia, vanhoja torneja, linnoja ja niiden raunioita. Siella meni sellainen parin kilometrin pituinen polku joka kaveltiin. Sen jalkeen lahdettiin ajelemaan kohti Canyonlands -luonnonpuistoa. Okei, ensin ajattelin itsekkiin etta "wuhuu, mahtavaa, miten mielenkiintoista nahda isoja kivia.." Mutta se oli oikeasti hieno, aivan uskomattomia ne kivimuodostelmat :D en ole seonnut, alkaa huoliko. Siella menikin sitten parisen tuntia, kallioita ihaillessa. Illaksi ajettiin Moabiin, kaupunkiin Utahissa ja yovyttiin siella.


Seuraavana aamuna mentiin katsomaan arches, aivan lahella Moabia. Arches, siis nehan on sellasia kivikaaria. Voi elama, miten sen selittais. Ehka kuva kertoo enemman:

Aika hienoja olivat nuokin !

Sunnuntain ja maanantain valisena yona tasan klo 00.00 hostiska alkoi laulamaan. Ja lauluhan oli "paljon onnea vaan". Mun synttarit, jee! Kaytiin syomassa kiinalaisessa ravintolassa, katsomassa 200m korkeita hiekkadyyneja ja vesiputousta. Hiekkadyynit oli VAU. Kokopaiva tehtiin kaikkea mita halusin :D Sweet 17 !


Tiistaina, eli eilen ajeltiin viimeinkin takasin kotiin. Vasytti. Mutta kylla se oli sen arvoista :) oli huippu reissu ! Roadtrip nro.1 suoritettu.

Tanaan kaytiin koululla tutustumassa ja ilmoittautumassa. Tavattiin paljon opettajia, kaikki vaikutti niin mukavilta. Koulurakennus oli kiva, todennakosesti opin jopa liikkumaan siella. Vaihtareita tulee kouluun yhteensa 4 muistaakseni. Yllattavan paljon.
Koulusihteeri tekee meille lukujarjestykset, toivottavasti onnistuu olla seniori. Saas nahda. Alan opiskelemaan espanjaa! Maanantaina kouluun, en malta odottaa.

Tuntuu oudolta kirjoittaa suomeksi, pitaa hirvean kauan miettia, etta kuulostaako tama lause nyt jarkevalta vai ei. 2 viikon jalkeen..

Tanne kuuluu hyvaa, kertokaa suomi kuulumisia! Lahetelkaa postia ja emailia, oon aina ihan mielissaan jos on tullu postia. Ja kommentoikaa :)

Saana

maanantai 10. elokuuta 2009

sand dunes, shopping, pictures

Okei, ensinnakin onnistuin rikkomaan kameran putken, joten voin ottaa lisaa kuvia vasta kun olen saanut hommattua uuden. Korvaako vakuutus tuollaset jutut, jos en ole tiputtanut kameraa tms? Siella vaan yhtakkia kuulu kolinaa eika se ottanu enaa kuvia.
Perjantaina paastiin sitte tutustumaan kunnolla tahan kaupunkiin ja nahtiin kaikki paikat. Tama paikka on tosi sopo, semmonen pieni ja kotoisa. Population: 9952, jos oikein muistan. Illalla ajettiin hiekkadyyneille, noin 15 min kaupungin ulkopuolella. Vierittiin dyyneja alas ja kaveltiin ympariinsa. Se oli siisti paikka, ihan kuin jossain Saharassa.

Lauantaina ajettiin Erikin (hostveli 21v) kanssa Lubbockiin shoppailemaan. Kaytiin yhdessa ostoskeskuksessa ja se oli iso, joten siella menikin sitten koko aika. Ja kyllahan sielta jotain kivaa loytyikin :) Kengat, muutamat aurinkolasit, toppi.. Oltiin koko paiva Erikin kanssa ja oli kiva tutustua silleen paremmin, koska jatkossa se asuu taalla vaan viikonloppuisin, joten silloin ei ole oikein aikaa.
Tanaan, siis sunnuntaina, heraan siihen etta hostisa tulee mun huoneeseen, laittaa valot paalle ja alkaa molisemaan jotain epamaaraista saksaksi. Mika ihana tapa herata :D Ensin en tajunnut edes miksi pitaa herata jo ennen yhdeksaa. Sitten muistin - kirkkoon. Siis taalla tuo kirkko on jotain niin erilaista. Sellainen sali, joka on taynna ruokapoytia ja kaikki vaan syovat siella donitseja ja valilla lauletaan pari laulua. Se oli ihan jees, naki paljon ihmisia. Ja siella oli yksi tytto high schoolista, johon tutustuttiin, mennaan varmaan huomenna koululle katsomaan niiden lentopalloharjoituksia. Kirkon jalkeen lahdettiin taas vahan kiipeilemaan ja etsimaan luolia seka fossiileja. Oli ISO HAUSKKA (kuten host isa sen sanoo), ajettiin auto huipulle ja lahdettiin kavelemaan alaspain. Onnistuin jopa kolhimaan itseani kiitettavasti, joten uusia arpia loytyy jalleen. Alhaalla oli "joki", jossa ei kylla pahemmin vetta ollut, mutta sen verran, etta siina pystyi kavelemaan. Ja paikka oli taynna savea, josta tehdaan kasvonaamioita kauneushoitoloissa. Joten me tehtiin naamiot aivan ilmaiseksi ja ne oikeasti toimivat!

Kuten saatoitte jo hoksata, hostiska tykkaa opetella eri kielia. Nyt on vuorossa suomi ja norja. Sanavarastosta loytyy jo seuraavat sanat: moi, moimoi, kiitos, suoraan, oikealle, iso, pieni, muki, kenka ja hauska.

Nyt tama tytto lahtee nukkumaan,
Saana

ps. jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, musta tulee seniori ja valmistun high schoolista!
pps. kannattaa lukea vakuutusvihkoa, koska mun matkatavarat oli myohassa yli 2h (..) I'm going to get some money !

perjantai 7. elokuuta 2009

taalla sita ollaan

Okei ensinnakin, kuten huomatte taalla ei ole 'a' eika 'o' kirjaimia, joten yrittakaa kestaa. Olisi sittenkin kannattanut ottaa oma kone mukaan.. No enkohan selvia!
Eli siis elossa olen, en ole kerennyt kirjoittaa tanne piiiitkaan aikaan mitaan. On kerennyt tapahtua niin paljon asioita, etta toivottavasti muistan kaiken.

Viimeinen viikonloppu Suomessa meni pakatessa, laksiaisjuhlia jarjestaessa seka kavereita nahdessa. Maanantai iltapaivalla sitten jatin Oulun taakse n. 10-11 kuukaudeksi. Oulua paikkana en tule todennakoisesti juurikaan kaipaamaan, ihmisia kyllakin. Maanantain ja tiistain valinen yo lentokenttahotellissa Helsingissa. Tiistai aamuna klo 4.30 oli tapaaminen Helsinkivantaan lentokentalla, josta sitten lahdettiin kohti Frankfurtin kenttaa. Frankfurtin JATTIMAISELTA lentokentalta sitten suunnattiin kohti Chicagoa. Lento kesti yhdeksan tuntia.. Mutta onneksi tuli sentaan yksi hyva elokuva, 17again :D Chicagossa YFU:n ryhma sitten hajosi, jokainen kohti omaa asuinpaikkaansa. 3 muun suomalaisen kanssa lensin Dallasiin, josta jatkoin viela yhden tyton kanssa Lubbockiin. Kun paasin perille Lubbockiin (n. tunnin ajomatka Lamesasta) olin matkustanut noin 23h ja ollut hereilla melkeinpa 30h. No yllatys yllatys laukku ei paassyt perille asti, joten viela meni extra-aikaa kun yritettiin selvittaa missapain maailmaa laukkuni seikkailee..

Ensimmaiset paivat ollaan oltu menossa _kokoajan_, en ole paljon Lamesassa kerennyt olemaan. Ensimmainen paiva oltiin Lubbockissa, haettiin Norjalainen hostsisko kentalta ja ajeltiin ympari West Texasia. Ja tottakai kaytiin Wal-martissa ! my love <3 Auringonlaskua menimme katsomaan vuorelle (no ei se vuori ollut, mutta sellainen kuiteski, you know :D) ja kojootit vain ulvoivat taustalla. Se oli aika siisti hetki.

Toinen paiva meni Midlandissa ja Big Springissa. Aamulla herasin siihen ku mun matkalaukku tuodaan mun huoneeseen <3 Hostisalla oli tyohommia siellapain, joten lahdettiin mukaan ja haettiin samalla Texasin henkkarit. Big Spring oli sellainen luonnonpuisto, jossa oli iso jarvi. VETTA HALLELUJAH ! Texasissa melko harvinainen naky. Kaytiin myos ruokakaupassa.. Meita oli siella vain 4 ihmista, mutta HUH HUH sita ruoan maaraa mika ostettiin :D Kuvia tulossa myohemmin.. (en ole saanut aikaiseksi viela laittaa kuvia koneelle)

Taalla on aivan mahtavaa, kaikki on uutta ja ihmeellista. Texas on melkeinpa taydellinen vastakohta Suomelle. Tykkaan tosi paljon tasta Texasilaisten rennosta elamantyylista ja taalla on tosi siisteja autoja ;) Ja taalla on HOTHOTHOT, kumpanakin paivana lampotila on ollut 38c. Mutta ei taalla niin tukalaa ole kuin voisi kuvitella. Ja ilmastointi pelittaa !

Talo on kotoisa ja huonekkin tosi kiva. Naista myos tulossa kuvia.. Perhe on huippu, vaikka kyllahan maa sen jo tiesinkin. Tykkaan tositosi paljon olla taalla ! Oon ollut taalla vasta 2 paivaa ja nyt on jo kerennyt kotiutua erittain hyvin ja tehda niin paljon. Ja viela 10kk jaljella ! MAHTAVAA

Terveisia Texasista, nyt menen nukkumaan
Saana