tiistai 25. elokuuta 2009

high school !

Tanaan oli ensimmainen koulupaiva. Aamulla vahan janskatti, mutta se meni nopeesti ohi ku paasi koululle. Kaikki oli niiiin mukavia!

Koulupaiva alkoi klo 8.30. Se hetki ku kavelin koulun parkkipaikalta paaoville, oli kuin suoraan elokuvista. Tiedattehan ne jenkkielokuvat, jossa kouluun tulee uusi oppilas? Kaikki hidastuu ja ihmisten liikkeet pysahtyy ja paat kaantyy. Ensin olin vahan epailevainen, etta mita tasta paivasta oikein tulee.

Tanaan tunneilla ei tehty MITAAN, korkeintaan taytettiin lappu "getting to know you", tuli mieleen ystavakirjat. Tunnit ovat 45min ja valitunnit 4min. Yritappa siina sitten uudessa koulussa loytaa 4minuutissa luokkaan, joka on toisella puolella koulua. Onneksi koulu ei ole niin iso, etta siella voisi pahasti eksya. Kaikki olivat kylla tosi avuliaita, jos oli luokka hukassa. Loysin mun lokeron, mutta paatin, etta jatan suosiolla sen avaamisen huomiseen. Tiedattehan ne lukot? Numerokoodit: 2 oikealle, 5 vasemmalle etc etc.

Paivat on jaettu kahdeksaan periodiin. Mun lukujarjestys:

1st U.S history
2nd Algebra 2
3rd Physics 1
4th Communication
(Vaihdoin taman sellaiseen, missa on kaikkea kodinhoitoon ja talouteen ja koristeluun liittyvaa :D)
5th Spanish 1
LUNCH 45min
6th Economics
7th English 4

8th Athletics (SOFTBALL!)

Lukujarjestys on sama joka paiva, eli tuossa jarjestyksessa menevat oppitunnit. Eli softball treenitkin on joka paiva. Syksy on kuulemma suurimmaksi osaksi juoksua.

Oon aika ylpee itestani, muistan jopa 4 ihmisen nimen. Niin paljon uusia kasvoja, mutta nimet ei meinaa mitenkaan jaada paahan..

Lounaaksi oli juustohampurilainen ja ranskalaiset.. Taidan kohta alkaa ottamaan omat evaat mukaan kouluun. Ja ei - ruokalassa ei ollut pelottavaa "cheerleaderit, urheilijat, nortit" -jakoa. Kylla siella kaikki ihan sulassa sovussa istuivat samoissa poydissa :)

Musta tuntuu, etta kokeet tulee olemaan aika helppoja. Lahes joka tunnilla sanottiin, etta kokeessa saa olla joko muistiinpanot tai pieni indexcard taynna muistiinpanoja. Hmm, sopii mulle! Lisaksi taalla on tosi helppo saada lisapisteita, jotka nostavat reilusti keskiarvoa. Jos tuot laput ajoissa - 100pistetta. Jos tuot luokkahuoneeseen nenaliinoja, kasidesia, muistiinpanokortteja yms. mita siella nyt tarvitaankaan - 100 pistetta. Tamahan siis johtuu siita, kun koululla ei ole varaa ostaa jokaiseen luokkahuoneeseen tarpeeksi kaikkea. Ei taa koulu siis todellakaan mikaan spurkuluola ole, mutta silti :-D

Tanaan oli illalla avoimet ovet oppilaille ja vanhemmille. Kaikki opettajat olivat siella ja yllatys yllatys, jos kavit ilmoittautumassa heille - 100 pistetta. Tama koulusysteemi on taalla jotain niin erilaista kuin Suomessa. Opettajat ja oppilaat ovat enemmankin kavereita taalla ja niitten kanssa voi jutella kaikesta ihan yleisestakin. Avoimissa ovissakin syotiin vaan hodareita ja sipseja yhdessa. Ja kotitalousopettaja kysyi, etta onkos mulla facebookkia, etta voidaan olla kavereita.

Huomenna uudestaan, jee! Siis tama koulu taalla on jotain sellaista mita ei oikein voi edes selittaa, se pitaa kokea.

Perjantaina ensimmainen football game, go tornadoes !

Saana

p.s seniori :p

6 kommenttia:

  1. Voi että sulla tuntuu olevan nii mukavaa :) Itelläki alkaa tekemään mieli lähteä vaihtoon ku lukee tätä sun blogia. :D

    - Anniina

    VastaaPoista
  2. oih ihana high school ikävä sitä kaikkea :( oo onnelline 45min oppitunnit mulla oli sillo 86min(ja loppuvuojesta 126min..) ja koulu alko joka aamu 7.20.... tekkee niin palio mieli jenkkeihin ettei mittää järkiä onneks ens kesänä pääsee! piä niin kivvaa siellä :)

    -Salla

    VastaaPoista
  3. Jee!Oliko se tonje sun kanssa siellä koulussa? Vähän rento tuo piste juttu!!!Uskalsiko ne oppilaat tulla jutteleen sulle? uskon että sulla ei taija paljo kastelliin tulla ikävä :D!
    -Elina<3

    VastaaPoista
  4. Hei ihan mahtavaa lukkee tätä sun blogia! Sulla on ilmeisesti ollu melko mahtavaa siellä. Kuulostaa kyllä tuo koulusysteemi melko rennolta ja erikoiselta. Hei tulipa mieleen että näätkö kenties unet englanniksi vaiko vielä suomeksi? -Jenna

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi kivalta, oo itekkin aatellu lähtee usaan vaihtoon :)
    Tuli tässä mieleen että puhuuko esim opettajat siellä sellasta enkkua mitä ymmärtää ihan hyvin?

    VastaaPoista
  6. Anniina: suosittelen todellaki jos on vaan mahollista lahta :D !

    Salla: outs, kivat tunnit sulla ollu ! onhan tuo 45min ihan rento :) kylla pijan kivvaa, tosiaanki!

    Elina: Juu onhan se, ei taalla oo ku yks high school. Ihan kateva tapa tosiaan nostaa arvosanaa nuo pisteet! Juu eipa oo kova ikava viela kastelliin iskeny..

    Jenna: Todellaki on aika janska taa systeemi. Mutta tykkaan! Suomeksi naan viela unet, mutta valilla saattaa tulla enkun kielisia patkia :D

    anonyymi: Kuten laitoin tuossa jo aijemmin, niin kannattaa todellakin lahta jos vaan on mahdollisuus! On taa sen verran erilaista :) Kylla puhuu tosi ymmarrettavaa enkkua kaikki, etta siita ei kannata stressata.

    VastaaPoista