torstai 20. elokuuta 2009

reissussa

Voi etta, eihan taalla kerkea edes blogiin kirjoittamaan, kun on niin paljon tekemista. Viime merkinnan jalkeen olen kerennyt kayda katsomassa tahdenlentoja, olla reissussa melkeinpa 6 paivaa, tayttaa 17, kayda tutustumassa kouluun ja paljon muuta. Olen ollut taalla vasta 2vko, en voi uskoa! Tuntuu kuin olisin aina asunut taalla. Paivat kuluvat niin nopeasti! Kuvia en hirveasti lataa tanne blogiin, vain muutamia. Tama bloggerin kuvanlataussysteemi sucks..
Torstaina iltapaivalla lahdettiin perheen kanssa 5 paivaksi reissaamaan New Mexicoon, Coloradoon ja Utahiin. Kilometreja kertyi matkan aikana sellaiset 4000. Torstai kului autossa istuen melkeinpa kokonaan. Perjantai aamuna herattiin aikaisin ja mentiin koskenlaskuun 3 tunniksi rankkasateessa. Oli aivan mahtavaa, haluan uudestaanuudestaan ! Puolenpaivan aikoihin lahdettiin jatkamaan matkaa, litimarkina. Pysahdyttiin nopeasti vaihtamassa vaatteet ja ajettiin Coloradon lapi Utahiin yoksi (ihan rajalle).
Lauantai aamuna herattiin siis Utahista ja mentiin Hovenweep national monumentille, jossa on pienia, vanhoja torneja, linnoja ja niiden raunioita. Siella meni sellainen parin kilometrin pituinen polku joka kaveltiin. Sen jalkeen lahdettiin ajelemaan kohti Canyonlands -luonnonpuistoa. Okei, ensin ajattelin itsekkiin etta "wuhuu, mahtavaa, miten mielenkiintoista nahda isoja kivia.." Mutta se oli oikeasti hieno, aivan uskomattomia ne kivimuodostelmat :D en ole seonnut, alkaa huoliko. Siella menikin sitten parisen tuntia, kallioita ihaillessa. Illaksi ajettiin Moabiin, kaupunkiin Utahissa ja yovyttiin siella.


Seuraavana aamuna mentiin katsomaan arches, aivan lahella Moabia. Arches, siis nehan on sellasia kivikaaria. Voi elama, miten sen selittais. Ehka kuva kertoo enemman:

Aika hienoja olivat nuokin !

Sunnuntain ja maanantain valisena yona tasan klo 00.00 hostiska alkoi laulamaan. Ja lauluhan oli "paljon onnea vaan". Mun synttarit, jee! Kaytiin syomassa kiinalaisessa ravintolassa, katsomassa 200m korkeita hiekkadyyneja ja vesiputousta. Hiekkadyynit oli VAU. Kokopaiva tehtiin kaikkea mita halusin :D Sweet 17 !


Tiistaina, eli eilen ajeltiin viimeinkin takasin kotiin. Vasytti. Mutta kylla se oli sen arvoista :) oli huippu reissu ! Roadtrip nro.1 suoritettu.

Tanaan kaytiin koululla tutustumassa ja ilmoittautumassa. Tavattiin paljon opettajia, kaikki vaikutti niin mukavilta. Koulurakennus oli kiva, todennakosesti opin jopa liikkumaan siella. Vaihtareita tulee kouluun yhteensa 4 muistaakseni. Yllattavan paljon.
Koulusihteeri tekee meille lukujarjestykset, toivottavasti onnistuu olla seniori. Saas nahda. Alan opiskelemaan espanjaa! Maanantaina kouluun, en malta odottaa.

Tuntuu oudolta kirjoittaa suomeksi, pitaa hirvean kauan miettia, etta kuulostaako tama lause nyt jarkevalta vai ei. 2 viikon jalkeen..

Tanne kuuluu hyvaa, kertokaa suomi kuulumisia! Lahetelkaa postia ja emailia, oon aina ihan mielissaan jos on tullu postia. Ja kommentoikaa :)

Saana

1 kommentti:

  1. ai lauloko hostiskä suomeksi sulle?!oli varmaan aika ikimuistoset synttärit!Siistiä ku pääset opiskelemaan espanjaa!!
    -Elina <3

    VastaaPoista