perjantai 23. lokakuuta 2009

TAKS testit

Tiistaista lahtien meilla on ollut koulussa joka paiva TAKS (=Texas Assessment of Knowledge and Skills) testi. Sehan on siis koe, joka pitaa lapaista, etta paasen kevaalla kavelemaan lavalle muiden senioreiden kanssa ja virallisesti valmistumaan high schoolista. Suurin osa senioreista ovat tehneet kokeet jo juniori vuonna, joten tama viikko on senioreiden "retake viikko", eli jos oli jotain tekemattomia testeja, niin nyt oli mahdollisuus. No itsehan joudun ottamaan kaikki 4 koetta putkeen. Ovat muuten monivalintoja ;) Suurin osa kysymyksista menee niin, etta 2 vaihtoehdoista on jarjettomia, joten jaljelle jaa 2. Ja jos ei tieda, niin on noin 50% mahdollisuus veikata oikein.

Tiistai: Englanti. Oli luetun ymmartamista, essee ja kielioppia. Tosiaan monivalintoja, paitsi essee ja 3 avokysymysta.
Keskiviikko: Matikka. Aika perusmatskua suurin osa.
Torstai: Science. Yhdistetty kemiaa, fysiikkaa ja biologiaa. Oli muuten vaikea :-D Sanakirjat kielletty, joten... No en tieda olisko paljoa edes auttanut, tuskin edes suomeksi niita termeja tiedan.
Perjantai: Social studies (= us history). Tama on siis huomenna ja saa nahda miten menee.. En ole hirveasti perehtynyt USAn historiaan, vaikka tunneilla kaynkin. Mutta kaikki sanoo, etta se on helpoin koe, kunhan osaa katsoa karttaa/taulukkoa, niin silla paasee jo pitkalle. Toivotaan nain!

Kokeet ovat hullun virallisia. Luokkaan ei saa tuoda edes laukkuja ja jokaiselle on maaratty istumapaikka valmiiksi. Opettaja jakaa kynat, vesipullot, energiapatukat, vastauslomakkeet seka n. 1cm paksuiset kysymysvihkot. Vihkosessa on kaikkien aineiden kysymykset, ja eri aine osiot on sidottu jotenki hienosti ja ne saa avata vasta kun opettaja sanoo. Sitten allekirjoitetaan joku juttu etta luvataan, ettei luntata. Sitten koe alkaa ja rehtori, vararehtori seka kanslisti kayvat kokoajan porraamassa siella, vaikka luokassa on tietenkin valvoja. Jos tarvii kayda vessassa, niin pitaa ottaa lappu ja antaa se kaytavalla olevalle valvojalle (tai no niitakin on vahintaan 5) ja se kirjoittaa sun nimen ylos. En ihmettele, vaikka ne ottaisivat aikaa.
Kokeisiin saa kayttaa aikaa niin paljon kuin tarvitsee. Vaikka kokopaivan. Yleensa olen ollut valmis n. puolen paivan aikaan.

Saana

p.s Tykkaan meijan rehtorista! Se oli lunchin jalkeen kaytavalla tosi tarkean nakoisena varmistamassa, etta myohastyneet eivat mene luokkiin ilman Tardy passia (LUE: jalki-istuntoa). Office on just Mr.Baileyn luokan vieressa ja se seista torotti siina. Sitte katoin sita semmonen tosi koiranpentukatse naamalla "Do I need a pass?" Rehtori: "What's your class?" Mina: "Mr. Bailey...". Rehtori kaantyy ja varmistaa, ettei kukaan nae ja vaivihkaa kuiskaa mulle "Go, quickly!" :D ihanaa, valtyin istumiselta 5 aamuna! <3

pps. Oon sairas, TAAS. Ja huomenna olisi se koe..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti