torstai 15. lokakuuta 2009

kolme viime viikonloppua

Nyt vihdoin otin itseani niskasta kiinni ja kirjoitan tassa lyhyesti ja ytimekkaasti parista-kolmesta viime viikosta (okei, enemmankin ehka viikonlopuista).

Syyskuun 26.pv, lauantai:
Aamulla lahdettiin aikaisin hostperheen+kamilan kanssa matkaan. Ensimmaiset tunnit autossa olivat aika hiljaisia, koska kaikki olivat syvassa unessa (kuski ei tietenkaan :D). Ensimmainen pysahdys oli elainpuistossa jossa oli kaikkia kivoja elaimia, jotain perus texasilaisia! Noh, ei karhuja nyt taalla pahemmin ole nakynyt, pakko vaan ladata tama kuva ku on niin sopo :--)



Kaveltiin se paikka ympari noin kahdessa tunnissa.

Sitten ajettiin Carlsbad Caverns -nimiseen paikkaan, se on tosi iso luola, jonka sisalla kulkee kavelyreitti (n. 4km pitka) ja lopuksi tietenkin perus jenkki tyyliin hissilla ylos. Mutta se luola oli ihan uskomaton, taynna kaikkia pienia, hienoja yksityiskohtia.





Viimeiseksi, mutta ei suinkaan vahaisimmaksi, suunnattiin kohti Sitting Bull Fallseja. Vedettiin kyparat paahan ja taskulamput kateen ja kiivettiin sen vesiputouksen sisaan, pelkan katsomisen sijasta. Sisalla oli jalleen yllatys yllatys - luola. Mutta talla kertaa se oli melko pieni, mutta siella oli pienenpieni jarvi/lampi mikalie. Tottakai piti paasta uimaan siihen! Vesi oli jaaaaatavaaaaaaaa, kiljuin koko sen 10 sekunttia mita kestin olla siella. Oikeasti, Oulujoki kesakuun alussa on LAMMINTA tuohon verrattuna.

3.lokakuuta lauantai:
FFCLA:n kanssa Lubbockissa,Cornmazella. Jattimainen maissipelto oli leikattu TexasTech -jalkapallo joukkueen maskotin muotoiseksi, joten sisalla kulki labyrintti, josta yritettiin paasta ulos. Oli pilkkopimeaa ja kaikki vaan saikytteli toisiaan siella. Se oli pelottava paikka =D ! Lopulta huijattiin Frankyn kanssa ja otettiin kuva kartta kyltista, joten loydettiin ulos. Huhhuh olin helpottunut!



Viime viikonloppu, lokakuun 9.-12.

Perjantaina lahdettiin suoraan koulusta kohti Albuquerquea, New Mexicoa. Meilla on tosiaan 6 paikkainen auto ja dadin mielesta olisi tuhlausta jattaa istuimia tyhjaksi, joten saadaan pyytaa joka reissulle 2 kaveria mukaan. Talla kertaa mukana oli Kimberly + Shylo (ei ole meidan koulussa). Jos katsotte jostain kartasta, niin huomaatte, etta matka on pitka. Viimeinkin 6 tunnin jalkeen oltiin perilla, nukuttiin teltassa jossain pain Albuquerquea. :-D Yolla oli kylma.
Joka lokakuu Albuquerquessa jarjestetaan SUURET kansainvaliset kuumailmapallo festivaalit, joten suunnattiin sinne heti aikaisin aamulla. Tarkoitus oli menna Shylon sedan omistaman kuumailmapallon kyytiin lentamaan, mutta.. Se tapahtuma olikin vahan odotettua isompi juttu. Koko moottoritie oli aivan ruuhkassa ja oltiin siina sitten tukossa n.45minuuttia ja lopulta katsottiin auton sisalta kun kuumailmapallot nousivat lentoon =( Kun viimein saavuttiin paikalle, niin enaa muutama pallo oli maassa, joten katsottiin niiden nousu. Oli silti aivan mahtava paikka/tapahtuma vaikka pysyttiinkin maassa. Siella oli myos pienimuotoiset markkinat, jotka kierrettiin nopsaa. (http://www.balloonfiesta.com/)





Seuraava tapahtuma festivaaleilla oli vasta illalla, joten lahdettiin siina sitten kiertelemaan paikkoja lahistolla. Kaytiin monen monilla raunioilla joissa intiaanit olivat asuneet monta sataa vuotta sitten. Paikan nimi oli Bandeliers National Park.

Illaksi takaisin kuumailmapallo alueelle. Saatiin ilmaispassit Shylon sedalta ja liikuttiin golf auton kyydissa koko ilta, ettei tarvitsisii kavella =D ? Pallojen oli tarkoitus jalleen menna ylos, mutta oli liian tuulista niin eipa mennytkaan. Illan lopuksi oli uskomattoman uskomattoman uskomattoman hieno ilotulitus ! Tottakai jarkkarista oli loppunut akku, eika tuosta pikkukamerasta ole oikein mihinkaan :(
Yoksi ajettiin hotelliin, kylla jostain syysta uni maistui kun oli ollut hereilla 19 tuntia!

Aamulla jalleen aikaisin ylos, viimeinen paiva kuumailmapallo festivaalia. Noh, eipa tallakaan kertaa paasty lentamaan, oli liian tuulista jalleen. Hmhp... No minkas sita saalle mahtaa. Ennemmin pysyin maassa kuin olisin lahtenyt lennolle ja paiskautunut kohtia power lineseja (suomeksi??). Paastiin sitten aamupalalle lentajien telttaan ja meinattiin jaatya. Oli siina sitten niin paljon aikaa, etta lahdettiin jalleen ajelemaan ympariinsa.
Kaytiin katsomassa parit hieroglyfit, El Morro niminen paikka jossa oli kallion seiniin joskus tuhat vuotta sitten kirjoitettu tervehdyksia ja nimia ja jotain. Lisaksi kaytiin katsomassa Petrified forest. Oli tosi hienot maisemat! Jossain vaiheessa sain tietaa, etta ollaan Arizonan puolella. Hienoa, en edes tiennyt, taisin olla unessa kun ajettiin rajan yli :--D
Nukuttiin yo tiipiissa, oli hauskaa. En ollu koskaan ennen nukkunu sellaisessa, niin olin ihan mielissaan!




Maanantaina ei ollut koulua, koska oli Columbus Day. Joten reissuhan jatkui viela :-)Kaytiin katsomassa isoja radio teleskooppeja jotka kuuntelevat jotain aania / ottavat sateilya avaruudesta. Ei ole taman avaruus sanasto mulla kovin vahva, mutta nain ymmarsin. Teleskooppeja oli noin 20 kappaletta.



Matka takaisin kotiin oli pitka, joten kotona oltiin vasta noin 11 aikaan illalla. Reissun aikana maileja kertyi auton mittariin noin 1600.



No, enpa tainnut kirjoittaa sittenkaan kovin lyhyesti ja ytimekkaasti, mutta parhaani tein :--D Eika tassa ole edes mitaan, mita on tapahtunut viikoilla. Luovutan niiden suhteen, ei ole mitaan maailmaa mullistavaa tapahtunut, joten antaa olla. Koulua, kavereita, koulua, softballia :)

Hyvaa syyslomaa teille sinne!
Saana

3 kommenttia:

  1. Hei Saana! Mielenkiinnolla olen lueskellut blogiasi, silla itsekin olin vaihtarina loooong time ago Losissa ja asun nykyaan... Teksasissa!!! Olemme asuneet jo yli 8 v taalla Dallasin alueella ja tykataan kovasti! Vaihto-oppilasvuosi oli itsellani ainakin tosi mahtava kokemus ja on tietylla tapaa ohjannut elamaani.

    VastaaPoista
  2. Moikka :)
    Jee teksasissa, mahtavaa! Olen yksinkertaisesti rakastunut tahan osavaltioon jo lyhyessa ajassa, vaikka eihan tama mikaan maailman kaunein paikka ole, mutta kylla taalla jotain niin omalaatuista kuitenkin on! Ja muuten jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin heti joulun jalkeen lahdetaan reissuun Losiin :)
    Tahan mennessa tama on ollut aivan uskomaton kokemus ja viela niin paljon on kokematta, etta vaikea edes kuvitella lahtevani taalta joku paiva.

    VastaaPoista
  3. jee meillaki oli toi maannatai vapaata kun oli columbusday :DDDD

    VastaaPoista