maanantai 28. syyskuuta 2009

koulupaivat

Tassa ois yksityiskohtainen kuvaus normaalista koulupaivasta, enjoy.

Normaali arkipaiva taalla:
07.30 heratys --> heraan 8.00

8.15 pitaa lahtea kouluun, mom tai dad vie autolla.

8.30 US history, tama tunti menee aina puoliunessa, yritan viela tassa vaiheessa herailla horroksesta. Noin puolivalissa tuntia Joey pyytaa paasta vessaan ja lopputunti menee siina kun se vaittelee opettajan kanssa, etta saako se menna vai ei. :--D

Matikan tunnilla alan jo itseasiassa olla herailla melkein. Opettaja on rento ja asiat kayty lapilla 7. luokalla, joten no problems !

Fysiikan tunneista tykkaan eniten - uskokaa tai elkaa. Mrs. Sellers on niin hyva opettaja ja paljon kivoja ihmisia samalla tunnilla. Ja saadaan aina leikkia silla siistilla taululla joka heijastetaan tietokoneelta ja siihen voi piirtaa =D

Management tunnit on boooooooring. Kaydaan lapi kaikkea rahaan liittyvaa ja "kirjoitetaan shekkeja" joka tunti. Ja joka tunnilta jossa ollaan saadaan 5 dollarin "shekki" ja kuun lopussa meidan pitaa maksaa muka laskuja. Ja aina jos haluaa menna vessaan, tai rikkoo saantoja (lue: leikkii nitojalla tai teipilla) pitaa maksaa "15 dollaria". Ja loppukokeessa saa ostaa sivuja pois ("50 dollaria" kpl). Talla tunnilla on kylla aina hauskaa silti, hassuja ihmisia, heh. Ja tarkein ohjelmanumero on aina suomalaisen purkan syominen ja ihmettely !

Espanjan tunnilla alkaa jo olla nalka. Talla tunnilla opiskellaan ihan kunnolla.. Mutta pakko myontaa, melkeinpa ainut tunti jossa olen jotain oppinut! Ei se tylsaa ole, painvastoin. Opettaja vain vahan tiukka, niin siella ei voi hopotella tai puhua kenenkaan kanssa =(

45 min lounastauko! Mennaan joko syomaan kouluruokalaan (yak..), perheen kanssa ravintolaan tai kavereitten kanssa johonki pikaruokapaikkaan. Kouluruokalassa on normiruoka jono seka snack bar. Normipuolelta saa hampurilaisia, tortilloja, lasagnea ja milloin mitakin. Snack barista voi ostaa jaateloa, salaatteja, juomia, sipseja yms.. Tama on oikeastaan ainut hetki nahda kavereita, joiden kanssa ei ole samoja tunteja, seka kuulla uusimmat uutiset (lue: high school draama). Jos syo koululla, niin pitaa menna loppuajaksi pihalle odottamaan kellonsointia. Jos on aikaa niin lahdetaan Chelseyn kanssa ajelulle, otetaan aurinkoa, opetan suomen kielen alkeita tai jotain yhta sivistavaa.

Economics tunnit on jotain maailman rennointa. Opettaja on aivan ihana, vahan vanhemman puoleinen hoppana mies. Tehdaan vain jotain monisteita tunneilla ja opettaja kertoo aina vastaukset jos ei tieda. Ja se opettaja on ihan raukkeli, kun se ei ymmarra, etta kaikki vedattaa sita koko ajan kaikessa. Ja se ihana koska se haluaa pitaa aina kivoja tunteja, niin pelataan aina tietovisaa kahtena joukkueena. Ja jos joukkue ei tieda vastausta, niin se keksii uuden kysymyksen tai kertoo vastauksen. Lisaksi tietovisassa on aina yksi osio joka on "countries" ja ne on aina joitain Euroopan maita ja se kysyy ne aina multa ja Kamilalta. JOS JOKU TEISTA TEITAA AHUN NIIN TASSA ON SELLAINEN OPETTAJA HAH :D

Toiseksi viimeinen tunti on englantia ja luokkaan johtavassa kaytavassa haisee aina piparitaikina ja se haju on niin voimakas, etta meinaa tukehtua. Ja luokassa on JAAKYLMA. Opettajalla on erittain voimakas ja kimea aani, joka ei ole kovin mukava asia siina vaiheessa paivaa kun vasymys alkaa iskea. Tehdaan paljon projekteja ja opetellaan sivistyssanoja.

Viimeiseksi mutta ei suinkaan vahaisimmaksi on vuorossa Softball. Kaydaan akkia vaihtamassa vaatteet ja kiirehditaan kentalle. Kiirehditaan, koska valmentaja laittaa juoksemaan enemman jos on myohassa. Valmentaja on sama nainen kun espanjan opettaja ja jos luet uudelleen tuon kuvauksen espanjan tunneista, huomaat, etta ei ole mitaan rentoa menoa aina. Aluksi juostaan 2-3 kierrosta kenttaa ympari. Pari kertaa viikossa juostaan "time miles", eli valmentaja ottaa aikaa sekunttikellon kanssa kun juostaan maili (=1.6km) ja joka kerta sulla pitaa olla parempi aika. Sen jalkeen yleensa vedetaan sprintteja, hyppyja, loikkia, vatsalihaksia ja joskus mennaan salille bodaamaan. Ja tama kaikki (ei tietenkaan painonnosto..) tehdaan ulkona noin 35 asteen lampotilassa, 45min.

15.45 koulupaiva on loppu ja mom tai dad tulee hakemaan autolla ja ajetaan joko kotiin tai tarvittaessa Walmartiin/postiin/kirjastoon yms.

Illalla syon, teen laksyt, katson telkkaria, pelaan softballia, menen seurakunnan nuorteniltaan, jalkapallo otteluun ja milloin mitakin.

Nukkumaan menen n. klo 23.00, riippuen vahan paivasta.

Tama oli siis esimerkki ARKIPAIVASTA. Viikonloput ovat aivan asia erikseen !
Silloin mennaan eika meinata. Viime viikonloppuna tehtiin tehokas isku New Mexicon puolelle, siita tulossa oma postaus. Tuleva viikonloppu on jo nyt taynna ohjelmaa :)

2 kommenttia:

  1. vaikuttaa tosi mukavalta ja hauskalta.odotan aina innolla uusia kertomuksiasi.tosi mielenkiintoista tietää kuinka erilaista siellä tuo koulunkäynti on suomeen verrattuna.onko koulussa mitään terveellistä syötävää,tai kaipaako sitä edes kukaan...heh

    VastaaPoista
  2. seurakunnan nuortenillassa? : D oot seurakuntanuori jenkeissäki aww <3 t.-HaNa

    VastaaPoista