keskiviikko 5. toukokuuta 2010

YFU tapaaminen

Nyt on tama toukokuu ollut yhta hullunmyllya, etta hyva kun alas kerkeaa istahtamaan ja blogiin kirjoittamaan. Tuntuu helpommalta kirjoittaa noin 4 eri postauksessa kaikki viime ajan tapahtumat, eli tassa olisi camping weekendista YFUn kanssa.

Huhtikuun viimeinen viikonloppu meilla oli viimeinen pakollinen (ja todennakoisesti minkaanlainen) YFU vaihtaritapaaminen. Paikkana oli Fort Davis Mountainsit, noin 5 tunnin ajomatkan paassa. Tuntui vahan turhalta ajaa sinne asti, kun pakollinen osuus tapaamisesta kesti vain 3 tuntia. Paikka oli valittu silla perusteella, etta kaikilla olisi suunnilleen yhta pitka ajomatka. Meilla oli 2 tai 3 aluetta yhdistetty yhteen tapaamiseen ja oli tosi kivaa! Se alkoi siis lauantaina (jotkut tulivat jo perjantaina) ja paattyi sunnuntaina. Heti kun saavuttiin sinne, laitettiin teltat pystyyn ja mentiin pelaamaan koydenvetoa.. Meilla oli erilaisia joukkueita, esim. Lubbock vs. San Antonio, Eurooppa vs. Aasia, Skandinavia vs. muu Eurooppa, tytot vs. pojat , Lamesa vs. Seminole .. Noin puolen tunnin jalkeen kadet olivatkin jo sopivasti rakkuloilla, niin aloitettiin virallinen osuus. Tapaamisessa puhuttiin kotiinpaluusta, pakkaamisesta, hyvasteista, ja kaikesta mita tana vuonna on kerennyt tapahtua. Tauolla ajatuksissani sitten kavelin tulikuumien hiilten paalta :-D Kiljunta sai kaikki hiljenemaan ja jalkaan tuli pikku palovamma hehe.
Illemmalla mentiin observatorioon (???) siis tahtien katselu paikkaan.. Nick osti avaruusjaateloa. Siis sellaista mita astronautit syovat, se oli pikku pussissa sellaisia epamaaraisen nakoisia moykkyja. Kun tuli pimea, siella aloitettiin "Star Party" jossa jonkinnakoinen opas henkilo kertoi tahdista.. Oli jaatavan kylma! Se kesti noin 45minuuttia. Sen jalkeen saatiin vapaasti kiertaa eri kaukoputkia, jotka olivat ISOJA. Niista pystyi nakemaan kuun pinnan, saturnuksen tai marssin ja mita niita nyt olikaan. Nakyi tosi selkeasti avaruuteen asti WOOHOO.
Kun tultiin takaisin leirinta-alueelle, osa ihmisista meni nukkumaan, ja osa jai nuotion ymparille, joka kyllakin piti sammuttaa n. 5 minuutin jalkeen. Puhuttiin kaikennakoista ja virolaisten kanssa yritettiin puhua toistemme kielia :-D Ainoa sana jonka Heli osasi sanoa oli "Pikku Kakkonen" haha. Norjalaiset ja Ruotsalaiset loysivat toisensa ja puhuivat sekoitetuilla kielilla kaikennakoista. Nahtiin kettu joka tuli etsimaan ruokaa ja se porrasi koko ajan telttojen ymparilla!! Mina ja Tonje alettiin nukkumaan joskus 4 aikaan. Aamulla 8 aikaan kun herattiin, niin ihmiset alkoivat liikkumaan aamupalaa kohden. Jotkut ihmiset olivat nukahtaneet nuotion ymparille tuoleihinsa (noin 30 min aiemmin.. :D) Syotiin aamiais burritot ja joku oli kaynyt repimassa kaktuksen maasta ja halusivat syoda sen :-D joten mikas siina.. Jotkut myos hieroivat sita kaktuksen lihaa ihoonsa, kuulemma auttavat auringonpolttamiin (joita kaikilla oli enemman kuin tarpeeksi!) Puolenpaivan aikoihin ihmiset alkoivat lahtemaan ja sanomaan heippoja toisilleen viimeista kertaa.
Noista ihmisista eniten tulee ikava Johannaa Saksasta, Toshia Japanista ja Helia Virosta!
Hostaitin ja Tonjen kanssa lahdettiin Fort Davisiin, jossa oli ennen asunut joitan sotilaita. Sen jalkeen mentiin uimaan, ja siella tavattiin hostiska joka oli pyoraili ja otettiin se kyytiin. En jaksanut uida, joten nukuin ja otin aurinkoa.
Matkalla Lamesaan kaytiin Subwayssa ja sitten illalla oltiiin takaisin kotona. Mentiin viela drive-in elokuviin katsomaan "The Back-up plan" elokuva. Sain myos kuulla, etta Helsigin Sanomien toimittajat tulevat sinne tekemaan juttua paikasta kesakuun alussa! Niin siistia. Maailma on pieni, eiko?
Oon nyt koulussa, niin en voinut kuvia ladata, niita sitten myohemmin.
Saana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti