perjantai 22. tammikuuta 2010

pikaista paivitysta :)

Heippa,
ajattelin tassa aikani kuluksi vahan jotain kuulumisia kertoa.
Hyvaa kuuluu! Tama viikko on mennyt tosi nopeasti, ainakin jos viime viikkoon vertaa. Viime viikon perjantaina ei ollut koulussa normaalia opiskelua lainkaan, sen sijaan meilla oli Aim HIGH paiva. Se on tapahtuma jossa yritetaan saada oppilaita tahtaamaan korkealle tulevaisuudessa ja antaa inspiraatiota elamaan ja opiskeluun. Oli entisia huumeaddikteja, jengilaisia ja jos minkanakoisia puhujia kertomassa menneisyydestaan ja omista virheistaan jne. Paiva loppui tapahtumaan salissa, jossa oli kaikkea autoiluun liittyvaa. Leadership class oli tehnyt videon "texting&driving" vaaroista joka oli paassyt televisioon asti. Lisaksi puhumassa olivat vanhemmat, jotka menettivat tyttarensa viime syksyna onnettomuudessa, seka eras tytto joka selvisi onnettomuudesta 2 vuotta sitten.

Viikonloppu meni nukkuessa ja leffassa kayden.

Tonjen kanssa ollaan tosiaan liitytty "winter guard" tanssiryhmaan. Tai no siis.. Se ei ole tanssiryhma. Mutta siella tanssitaan. Se on enemman lipun pyoritysta! Kuulostaa tosi tyhmalta, mutta sita on vaikea selittaa :D Se on koulun jarjestama, kerran viikossa harjoitukset ja me jarjestetaan tanssishow kevaalla, eli sita varten harjoitellaan. Se on tosi kivaa, saa nyt vaan nahda miten aikataulut menee softballin kanssa.

Softball kausi alkaa virallisesti huomenna! JAiks, ensimmainen peli on helmikuun 6.pv
Tanaan kaytiin vahan lyomassa palloa koulun jalkeen ja haettiin treenivaatteet kentan varastosta.

Kavin eilen kampaajalla! Varjasin takasin tummanruskeaksi ja leikkasin vahan kerroksittain yms (: Koulussa osa katsoi mua eka tosi pitkaan sitte jotain tulivat sanomaan "ai se oot sina, en meinannu tunnistaa!"
emmaa nyt niin erinakoinen ole hei! Haha, mutta ihan hauskaa kylla.

Onnea Elina 18v taallaki hihi <3

Sori randomjuttua,
Saana

torstai 7. tammikuuta 2010

olipa roadtrip!

Oijoooooijoi sorisorisori, kun paivitysta reissusta tulee vasta nyt!
Tassa sellainen pikakelaus noista 10mahtavasta paivasta.

Tosiaan joulupaivana puolenpaivan aikaan lahdettiin ajamaan. Tiet olivat vielakin jaassa ja lumessa, eika kukaan kayta talvirenkaita, koska niita niin harvoin tarvitsee. Nahtiin aivan uskomattoman tyhmia ohituksia, ja ensimmaisen tunnin aikana naimme 20 tielta suistunutta autoa.. Paiva meni autossa kokonaan, ajeltiin 11h Flagstaff, AZ asti.

Seuraavana paivana herattiin hotellista ja ajettiin Grand Canyonille noin tunnin ajomatkan paahan. Kun etsittiin parkkipaikkaa, autosta pystyi nakemaan jo osia Grand Canyonista, eika sita todellakaan turhaan kutsuta nimella GRAND (iso). Paa-asiassa koko canyon on vain iiiiiiiso monttu maassa, mutta ehdottomasti nakemisen arvoinen!

Erik ja hostdad paattivat lumesta ja jaasta huolimatta kavella koko matkan alas ja ylos, seka yopya siella. Me tytot kaytiin matkamuistomyymalassa, kierreltiin kiertoajelubusseissa, seka ajettiin illaksi hotelliin yoksi. Kaytiin meksikolaisessa ravintolassa syomassa.

Seuraavana aamuna ajeltiin takaisin Grand Canyonille hakemaan Erik ja hostdadi puolenpaivan aikaan. Olivat tainneet arvioida voimansa vahan vaarin kun paattivat tulla ylos 4.5 tunnissa. Erik tuskin pystyi kavelemaan 3 seuraavaan paivaan :D
Lahdettiin ajamaan Las Vegasin suuntaan, mutta jaatiin yoksi Kanabiin, Utahin osavaltioon. Haettiin pizzaa Pizza Hutista ja katsottiin jalkapalloa, vaikka en siita kylla mitaan ymmarrakkaan.

Herattiin ENNEN AURINGONNOUSUA, etta voitaisiin menna katsomaan sita laheiselle Bryce canyonille, jossa on tarkoitukseen tehty paikka. Yllattavan paljon siella oli ihmisia :) Olin kylla aika vasynyt ja taju kankaalla, mutta muistelisin, etta se oli tosi hieno :D Siina sitte pikkuhiljaa herailin ja ajettiin se koko paikka lapi ja otettiin kuvia. Tsekattiin myos "drive-through" Zion Canyon.

Noin kolmen aikaan iltapaivalla lahdettiin ajamaan kohti LAS VEGASIA! Ajomatka oli noin kolme tuntia, joten tultiin juuri sopivasti pimean aikaan perille. Las Vegasin valopilvi nakyi moottoritiella jo 60 mailin paahan (melkein 100km). Vihdoin tultiin lahemmas, ja pystyi nakemaan koko kaupungin kokonaisuudessaan tielta! WOW. Ajettiin Las Vegas Boulevardin lapi, eli sen tien joka on se Las Vegas, mita kuvissa aina nakee. Etsittiin hotelli, kaytiin suihkussa, katsottiin jalkapalloa (yllarii) ja lahdettiin tsekkaan kaupunki. Melkein heti hotellin viereisessa risteyksessa aloin yhtakkia kuulla tutun kuuloista kielta ja pienen salakuuntelun jalkeen sain varmuuden - hei nehan puhuu suomea! Oli aika yllattynyt pariskunta Nurmijarvelta, kun yhtakkia kuulevat takaansa kysymyksen "hei sori, mutta ootteko te Suomesta?" Oli aika outoa nahda Suomalaisia! Tonje ja hostmomi katsoivat toisiaan sillain "hmm, okei se taisi loytaa suomalaisia" :D
Siina sitten juttelin sen pariskunnan kanssa kunnes tultiin siihen paakadulle ja edessa avautui "mini New York", eli Statue of Liberty ! Nahtiin myos "mini Pariisi" , kaikki casinot, vuoristoradat, limusiinit, merkkivaateliikkeet, M&M kaupat, "caesarin palatsi" , mutta ei yhden yhta Elvista! Valoja, ihmisia ja showta oli kaikkialla! Joka 15minuutin valein tuli upea vesishow, joka kerettiin nahda ehka kerran :D vietettiin siella tosiaan vain se yksi ilta, joten takaisin pitaa paasta!



Aamulla taas tien paalle, yllarii! haha. Ylitettiin Californian raja ja ajeltiin melkeinpa San Franciscoon asti. Nahtiin Tyynivaltameri ja surffareita! Ja Redwood forest jossa oli jattimaisia puita. Vuokrattiin sielta mokki ja nukuttiin sitten siella.

Aamulla ajeltiin San Franciscoon! Nahtiin Golden Gate Bridge, Cable Careja, ghirardelli jaatelobaari ja China town. Se oli tosi natti kaupunki, mutta ei ollu niin lammin ku oisin ajatellut!



Illalla viela ajettiin 6h Los Angelesiin! yippeee! Tonjen sukulaisia asuu siella, joten mentiin niita moikkaamaan 3paivaa. Nukuttiin niitten LASTEN talossa, ihan hullun hienossa josta takapihalta pystyi nakemaan valtameren. Talossa oli ainakin 5 makuuhuonetta, 2 uima-allasta, 2 kodinhoitajaa ja puutarhuri =D



Aamulla kaveltiin niitten vanhempien talolle, parin sadan metrin paahan.
JA TASSA VAIHEESSA NYT KYLLA MENEE HERMOT TAMAN BLOGGERIN KANSSA, JUURI SAIN KIRJOITETTUA KOKO UUDENVUODEN AATON TAPAHTUMAT, KUN SE PAATTAA ALKAA TEMPPUILLA JA KAIKKI KATOAA <3
No niin eli mentiin Malibu Beachille syomaan meriruokaa (mika sana??) , soin jopa ostereita hienosti siita kuoresta, hehaa. Shoppailtiin Zarassa, Mangossa, Forever 21 yms , loysin farkut ja boleron. Illalla mentiin valitsemaan vaatteet Sharonin&Parin (niiten vanhempien) talolle. Koska kukaan ei ollut varautunut High School musicalien tuottajan bileisiin ;) Jep! Oli oikein kivat juhlat,n.30 ihmista, jopa joitain samanikaisiakin. Syotiin sushia, makkaraa, mustikoita ja jatskia! Kello alkoi lahestya 12, otettiin paukkuserpentiinit ja mentiin pihalle odottamaan vuoden vaihtumista. 5...4...3...2...1... HAPPY NEW YEAR! Parin minuutin paasta sain mahti idean hypata vaatteet paalla uima-altaaseen.. Vesi oli opneksi lammitetty, joten siella oli oikein mukava uiskennella. Loppuilta menikin sitten kylpytakki paalla :D Kello 1 aikaan lahdettiin lasten talolle, ja siellahan oli bileet viela kaynnissa, joten pelailtiin biljardia siella puoli viiteen asti.


Aamulla heratys kello 9:00 ja lahto Hollywood kierrokselle! Oli koko reissun lempipaikka mulle! Nahtiin Hollywood kyltti siella rinteen paalla :) Nahtiin the Walk of Fame, jossa on niita tahtia maassa. Mentiin kunnon turistikierrokselle Beverly Hills asuinalueelle, jossa kaikki julkkikset asuvat. Nahtiin esim .Dr.Philin, Michael Jacksonin, Elviksen, Tom Cruisen, Jennifer Lopezin talot :) Sen minibussin kuljettaja oli erittain arsyttava tapaus, keskittyi enemman omaan itseensa kuin siihen kierrokseen.. Illalla mentiin taas meksikolaiseen ravintolaan syomaan.



Seuraava paiva oli viimeinen kokonainen LAssa! Vietettiin se suurimmaksi osaksi Venice Beachilla, pienia kauppoja ja katutaiteilijoita katsellen seka hulahula vanteita kokeillen. Oli jalleen kerran lammin paiva, joten mentiin tottakai uimaan :) aallot oli isot ja vesi suolaista.


Aamulla pakattiin kimpsut ja kampsut kasaan, suunnattiin Texasia kohden! Ajettiin, ajettiin, ajettiin. Arizonassa kaytiin katsomassa kaktuksia! Ja Eetua, Phoenixissa! Juoruiltiin puoli kahteen asti yolla ja aamulla pitikin herata siina viiden aikoihin, yipeee!


Ja seuraavana paivana illalla 11 aikaan oltiinkin takaisin kylmassa Lamesassa. Koulu olisi alkanut jo tuona paivana (maanantai 4.tammikuuta), mutta mentiin sitten tiistaina takaisin sinne. Oppilaat olivat ihan huolestuneita, etta me oltiin lahdetty takaisin kotiin joululoman aikana =)



10 paivaa, 4000 mailia, liian vahan unta, mutta oli kylla sen arvoista!

Onnittelut jos jaksoit lukea tanne asti,
xoxo Saana